Dinsdagmiddag werd op Campus Vesta een reconstructie gehouden van de moord op de gevangenisverpleegster Christine Lenaerts in mei. De Grobbendonkse werd gewurgd teruggevonden langs het kanaal in Olen.

De daders, Ashley V.D.V. en Marco L., beiden uit Herentals, konden 2 weken later worden opgepakt aan de Spaanse grens. De reconstructie is de laatste rechte lijn van het onderzoek.

De auto waarin ze vermoord werd, is voor de wedersamenstelling vanmiddag naar het opleidingscentrum Campus Vesta in Ranst gebracht. De verdachten bleven bij hun verklaring dat de andere de verpleegster heeft vermoord.  

'Proces voor assisen noodzakelijk'

Dat bevestigt advocaat Kris Luyckx die de belangen van de nabestaanden van slachtoffer Christine Lenaerts behartigt. 'De reconstructie van de feiten waren verhelderend', aldus meester Luyckx. 'Het is vandaag namelijk duidelijk geworden dat er nog geen duidelijkheid is en dat er een proces voor het hof van assisen noodzakelijk is.' (belga-pol) foto Bert De Deken - archief : Ashley V.D.V. wordt rechtbank Turnhout binnengeleid.